Nyáron a nagy melegben sokszor csinálok krémleveseket. Most a patisszonkrémlevesem receptjét hoztam el Nektek! :) Nagyon könnyed étel és gyorsan összedobható, és nem utolsó sorban egészséges is!

 

 

Hozzávalók:

1 db patisszon

2 gerezd fokhagyma

1 db burgonya

1 db leveskocka

kb. 7,5 dl víz

 

Elkészítése: A patisszont és a burgonyát pucoljuk meg és vágjuk apró kis kockákra. A fokhagymát nyomjuk át fokhagymanyomón. Kevés vízzel tegyük fel a zöldségeket párolni és ha már kissé megpuhultak öntsük fel a vízzel és dobjuk bele a leveskockát. Ha felforr turmixoljuk össze és tegyük vissza a tűzre, 1-2 percig forraljuk össze és már kész is! Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel.

 

 

Jó étvágyat Kívánok! :)