Végre itt az eper szezon!:)

Ez az epres kevert hétköznap is gyorsan összedobható. Nagyon puha,omlós a tésztája és a benne lévő epertől egyszerűen Isteni,csak úgy eteti magát! :)

 

 

Hozzávalók: 20 dkg cukor

20 dkg liszt

2 db tojás

1 cs sütőpor

1 kis doboz tejföl

eper (de más gyümölccsel is készíthető)

Elkészítése: A cukrot a tojással keverjük habosra, majd tegyük bele a sütőporral elkevert lisztet, tejfölt és a tojásfehérjéből vert habot. A masszát öntsük kivajazott, lisztezett tepsibe. Az epreket vágjuk ketté, majd szórjuk bele a tésztába. 180 C°-ra előmelegített sütőbe süssük kb. 25 percig. (Tűpróba!) A kihűlt tésztát szeleteljük fel és szórjuk meg porcukorral.