Egészségünk érdekében oda kell figyelnünk a táplálkozásunkra. Fontos, hogy szervezetünket feltöltsük vitaminokkal. Télen még jobban oda kell figyelnünk immunrendszerünk erősítésére. Ezért szeretem a turmixokat,smoothiekat-ez a legegyszerűbb módja, hogy sokféle vitaminnal lássuk el szervezetünket. Szívesebben fogyasztok friss gyümölcsökből,zöldségekből készült turmixokat, minthogy mindenféle "csoda bogyókkal" tömjem a szervezetem. Mindamellett, hogy változatosan elkészíthetőek, telis tele vannak rostokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal. Méregtelenítő hatásuk miatt a fáradtság ellen is kiválóak. Ezeknek a fogyasztásával  sokkal energikusabbak leszünk. Bőrünkre és az egész testünkre jótékony hatással vannak.

Megosztom veletek három kedvenc smoothie receptemet. :)

Banán turmix

Hozzávalók:

2 közepes banán

5 dl tej

2 teáskanál méz

A banánt karikázzuk fel és a többi hozzávalóval turmixoljuk össze.

Almás-répaturmix

Hozzávalók:

2 db répa

2 db alma

1,5 dl víz

A répát pucoljuk és mossuk meg,vágjuk apróra és tegyük a turmixgépbe. Az almát is alaposan mossuk meg,majd felkockázva tegyük a répához. Kevés vízzel turmixoljuk össze őket.

Eper turmix:

Hozzávalók:

30 dkg eper

5 dl tej

20 g cukor

Az eprek szárát szedjük le,majd mossuk meg és daraboljuk fel. Az epret,tejet,cukrot turmixoljuk össze. Már fogyaszthatjuk is. :)

 

Jó turmixolást! :)