Ezt a főzeléket mindenképpen próbáljátok ki! Nagyon finom ,és még egészséges is! :)

 

 

Hozzávalók:

50 dkg kelbimbó ( fagyasztott is jó)

2 ek. vaj

só,bors ízlés szerint

1ek. olaj

2 ek. vaj

1 közepes vöröshagyma

20 dkg krumpli

3 dl alaplé

2 dl főzőtejszín

Elkészítése: Mivel én most fagyasztott kelbimbót használtam,ezért előfőztem,vegetás vízbe kb. 6-7 percig. Az olvasztott vajat keverjük el a fűszerekkel, majd öntsük a félbevágott kelbimbókra, keverjük jól össze. Sütőpapírral bélelt tepsire, vágott felükkel lefelé rendezzük el a kelbimbókat, majd 180 C°-ra előmelegített sütőben süssük meg kb. 30 perc alatt. Az olajat és a vajat  hevítsük fel egy edényben, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsuk meg. Adjuk hozzá a kockára vágott krumplikat és öntsük fel az alaplével, majd főzzük puhára a zöldségeket. Ha a krumpli megpuhult és a kelbimbó is elkészült, akkor adjuk a krumplihoz a kelbimbó felét és botmixerrel krémesítsük. Legvégül jöhet bele a tejszín és forraljuk össze. A félre rakott kelbimbókkal,esetleg pirított mandulával tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánok!