Akik szeretik a különleges ízvilágú ételeket,azok mindenképp készítsék el ezt a csicsókafőzeléket! :)

 

Hozzávalók:

2 ek mangalica zsír

1 közepes db vöröshagyma

4 dl alaplé

3 db babérlevél

40 dkg csicsóka

20 dkg burgonya

1 gerezd fokhagyma

3 tk mustár

2 dl tejföl

1 ek méz

Elkészítése: A zsíron pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá az átnyomott fokhagymát. A megpucolt, kockára vágott csicsókát és burgonyát adjuk a hagymához és öntsük fel az alaplével.  Adjuk hozzá a babérlevelet és főzzük puhára a zöldségeket. Ha a zöldségek megfőttek,vegyük ki a babérleveleket és pürésítsük botmixerrel. Adjuk hozzá a tejfölben elkevert mustárt és a mézet, majd picit rottyantsuk össze és már kész is! Tálalhatjuk pörkölttel vagy akár zsírjára pirított kolbásszal is.

 

Jó étvágyat kívánok! :)