Nálunk ma ez volt a desszert! :)

Hozzávalók:

12 dkg cukor

12 dkg liszt

6 db tojás

1 csomag vaníliás cukor

1 csipet só

1 db citrom reszelt héja

Elkészítés: A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citomhéjjal keverd jó krémesre. Ez nagyon fontos, mert így lesz könnyű, levegős a tésztánk. Kanalanként add hozzá az átszitált lisztet. A fehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá és óvatosan forgasd a masszába. Ekkor már csak spatulát használj, nehogy összetörjön a hab. Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a masszát. Előmelegített sütőben 180 °C-on, 15-20 perc alatt süsd meg. A sütő ajtaját ne nyitogassuk,mert a tészta könnyen összeeshet. Végezz tűpróbát, ha a beleszúrt tűre nem tapad rá a massza,akkor kiveheted a sütőből. Óvatosan húzd le róla a sütőpapírt, majd borítsd egy nedves konyharuhára, és azzal tekerd fel. Amikor kihűl, tekerd ki, kend meg a baracklekvárral és a konyharuha nélkül csavard vissza. Porcukorral megszórva tálaljuk.