Ez az étel picit eltér a hétköznapi főzelék receptektől. De érdemes kipróbálni,mert nagyon finom.  Az ételt kicsit megbolondítottam mézzel, ami igazán pikánsá,édessé teszi. A benne lévő tejszíntől meg nagyon lágy és krémes az állaga, egyszerűen mennyei. :)

Hozzávalók: 3 db sárgarépa

1 fej vöröshagyma

5 dkg vaj

petrezselyem

1 ek méz

1 csapott ek cukor

2 ek liszt

2 dl főzőtejszín

5 dl tej

ízlés szerint só,bors

Elkészítése: A hagymát feldaraboljuk és 3 dl vízben pár percig főzzük. Majd leszűrjük a levét, csak arra lesz szükségünk. A répát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A vajat felolvasztjuk, rátesszük a répát és picit pároljuk. Majd rátesszük a cukrot és lepirítjuk. A mézet is hozzáadjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ezt követően ráöntjük a hagymalét. Ha már puha a sárgarépa, akkor a lisztet kikeverjük a tejszínnel, és a répa levéből picit öntünk hozzá és beleöntjük, összeforraljuk. Majd a tejet is hozzáöntjük. Mikor már majdnem kész, beledobjuk a petrezselymet,egyet rottyantunk rajta és már kész is! Tálalhatjuk kenyérrel,pirítóssal vagy akár  tükörtojással is.

 

Jó étvágyat kívánok! :)