A karamellkrém lágysága és az étcsoki íze együtt egyszerűen Isteni. Mutatós kis édesség,akár ajándékba is!


 

 

Hozzávalók:

10 dkg étcsoki

10 dkg cukor

1 dl habtejszín

0,5 teáskanál vanília kivonat

2 dkg vaj

0,5 teáskanál só

1 ek. cukrozatlan kakaópor (beforgatásához)

Elkészítése: Tegyük a cukrot egy lábasba, és közepes lángon hagyjuk, amíg a cukor fel nem olvad és elkezd karamellizálódni ( folyamatosan figyeljünk rá,mert könnyen leég). A lábas szélén karamellizálódott cukrot keverjük be  középre, hogy mindenhol felolvadjon a cukor. Amikor felolvadt és szép barna színe lett, vegyük le a tűzről és óvatosan, lassan adjuk hozzá a tejszín felét és a vanília kivonatot ( habos lesz és szinte egy tömbbé fog formálódni a karamella, ne ijedjünk meg). Amikor a buborék visszahúzódik, adjuk hozzá a maradék tejszínt. Tegyük vissza tűzre, és alacsony lángon addig keverjük ,míg a karamell fel nem olvad. Ekkor adjuk hozzá a vajat és a sót. Keverjük össze és öntsük a forró karamellt az apróra tördelt csokira és keverjük simára. Tegyük hűtőbe pár órára vagy egy teljes éjszakára. Majd formázzunk golyókat és forgassuk bele a kakaóporba.

Vigyázat, mert eteti magát! ;)