A tejszín igazán selymessé, míg a füstölt sajt karakteressé teszi ezt a krémlevest. Gyorsan elkészíthető,tökéletes választás ebédre vagy akár vacsorára is. :)

 

Hozzávalók:

20 dkg reszelt sajt ( én 10dkg trapistát,10 dkg füstölt sajtot tettem bele)

1 ek liszt

1 csipet szerecsendió

1 liter alaplé (vagy két leveskocka 1 liter vízben felfőzve)

2 dl tejszín

őrölt bors

8 dkg vaj

Elkészítése: A sajtokat reszeld le, majd tedd őket félre. Ha nem alapléből készíted a levest, akkor a leveskockákat főzd fel a vízzel. Egy lábasban olvaszd fel a vajat, majd enyhén piritsd meg rajta a lisztet. Ezután add hozzá a sajtokat, fűszerezd és öntsd fel először egy deci alaplével, majd ha elolvadtak a sajtok, egy botmixerrel dolgozd homogén masszává az egészet.

Ezután add hozzá a maradék levest még egyszer keverd át a botmixerrel és add hozzá a tejszínt is. Picit forrald össze őket és izesítsd még, ha szükséges. Tálald reszelt sajttal vagy pirított kenyérkockákkal. :)

Jó étvágyat! ;)