A töltött paprika egy igazi magyar étel. Nincs az a mennyiség,ami el ne fogyna belőle. Nálunk ma ez volt az ebéd,egyszerűen imádjuk. :)

 

Hozzávalók:

Gombócokhoz:

50 dkg darált hús

1 bögre rizs

1 tojás

só,bors ízlés szerint

Mártáshoz:

1 liter házi paradicsomlé

1 liter víz

olaj

kb. 3 csapott ek. liszt

1 kk. pirospaprika

só,cukor ízlés szerint

Elkészítése: A rizst főzzük meg,hagyjuk kihűlni. A gombócokhoz keverjük össze a darált húst a rizzsel. Sózzuk,borsozzuk, majd adjuk hozzá a tojást. Jól keverjük össze és vizes kézzel formázzunk gombócokat. Készítsük el a rántást. Melegítsük fel az olajat, adjunk hozzá kb. 3 csapott ek. lisztet, kicsit pirítsuk meg. A tűzről levéve adjunk hozzá 1 kk. pirospaprikát. Majd tegyük vissza a tűzre és engedjük fel kb. 1 liter vízzel, picit forraljuk össze, majd öntsük fel a paradicsomlével és ízlés szerint tegyünk bele sót és cukrot. Forraljuk  össze, majd jöhetnek bele a gombócok. Aki szereti az paprikába is tölthet a a masszából, de mivel mi nem szeretjük,így én csak egy fél paprikát szoktam  beledobni az íze miatt.  Főzzük puhára  a gombócokat, ez kb. 1 óra.

 

Jó étvágyat kívánok! :)